OnePlus 5/OnePlus 6/OnePlus 6T problem med pekskärm (Löst)

För dem som äger OnePlus-telefonen kanske du vill veta hur du fixar vissa OnePlus 5, OnePlus 6 och OnePlus 6T problem med pekskärm. Flera personer har rapporterat om problem med pekskärm på OnePlus 5, OnePlus 6 och OnePlus 6T.

Andra har sagt att delar av skärmen inte fungerar korrekt, och de måste flytta appar till olika områden på skärmen och använda andra kontroller för att få telefonen att fungera korrekt utan problem.

Kan det vara en inte svarar skärmen eller skärmen inte fungerar alls, vi ska förklara hur du kan åtgärda dessa problem nedan.

 

Orsaker till OnePlus 5, OnePlus 6 och OnePlus 6T pekskärm fungerar inte:

Varje gång ett tag under fraktprocessen, telefonen ibland blir singade runt som skapar vissa problem med pekskärmen. På grund av de alltför stora knölarna är telefonens prestanda inte perfekt som om den bara kom ut ur lådan.
Andra gånger pekskärmen inte fungerar på OnePlus 5, OnePlus 6 och OnePlus 6T eftersom en programvara glitch. One Plus släpper programuppdateringar ofta för att åtgärda dessa typer av problem. Vissa tar längre tid att släppa än andra.

Sätt att fixa OnePlus 5, OnePlus 6 och OnePlus 6T pekskärm fungerar inte

Slutför fabriksåterställning

Det bästa sättet att du kan fabriksåterställa One Plus 5, OnePlus 6 och OnePlus 6T är att gå till Notiscentret och öppna Inställningar. Väl här du trycker på Backup och återställa som kan hittas nedan User och Backup. Tryck sedan på Factory-dataåterställning.

Det är viktigt att notera att du bör allt säkerhetskopieras i avancerade för att förhindra att någon förlorad information under återställningsprocessen. Du kan också läsa denna mer detaljerade guide om hur du fabriksåterställning OnePlus.

 

Rensa telefoncache

Om metoden ovan inte fungerar kan du försöka åtgärda problem med pekskärm genom att rensa One Plus 5, One Plus 6 och One Plus 6T-cache. Följ stegen nedan för att lära dig att rensa cache på OnePlus 5, OnePlus 6 och OnePlus 6T. Du kan också läsa denna mer detaljerade guide om hur du rensar cache på OnePlus.

 

Stäng av din OnePlus
Håll samtidigt knapparna Volym, Ström och Hem
Vänta tills telefonen vibrerar och Android-logotypen
Släpp strömbrytaren medan du fortfarande håller fast de andra en gång
Bläddra för att markera Wipe Cache Partition
Använd strömknappen för att markera den
Gå sedan till Ja och tryck på Power-knappen för att välja den
Gå nu till Reboot System Now och tryck på Power strömbrytaren för att välja den
OnePlus 5 kommer att starta om och cachen av systemet kommer att rensas

 

Slutför en hård återställning

Du kan också göra en hård återställning av OnePlus 5, OnePlus 6 och OnePlus 6T. Du bör veta att en hård återställning skulle rensa alla appar, inställningar och data från telefonen. Om du inte känner dig bekväm med detta kan du säkerhetskopiera din OnePlus 5, OnePlus 6 eller OnePlus 6T. Sättet att säkerhetskopiera OnePlus 5 är genom att gå till inställningar och trycka på Backup & reset. Du kan också läsa denna mer detaljerade guide om hur du hård återställning OnePlus.

 

Stäng av din OnePlus
Håll samtidigt knapparna Volym, Ström och Hem
Vänta tills telefonen vibrerar och Android-logotypen
Släpp strömbrytaren medan du fortfarande håller fast de andra en gång
Bläddra i menyn Återställningsläge för att markera “rensa data / fabriksåterställning”
Använd strömknappen för att markera den
Markera nu “Ja — ta bort alla användardata”
Välj sedan alternativ “reboot system nu”.

 

Ta bort SIM-kortet

Du kan också försöka ta bort SIM-kortet för att se om det löser ditt problem. Du måste först stänga av din smartphone. Ta sedan ut ditt SIM-kort och sätt sedan in det igen. Slå nu på din OnePlus 5, OnePlus 6 eller OnePlus 6T för att kontrollera om problemet har lösts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *