Hur fixar du Not 8 / Note 9 / Note 10 Mikrofonproblem

Om du har köpt den nya Samsung-telefonen kanske du vill veta hur du löser problem med not 8, anmärkning 9 och anmärkning 10 mikrofon. Det här mindre problemet kan orsaka stor huvudvärk för vissa eftersom det eliminerar en grundläggande funktion som används för att ringa.

Men oroa dig inte om du har en mikrofon som inte fungerar på Samsung Note 10, Note 9 och Note 8 kan lösas ganska enkelt och personen i andra änden av samtalet har inga fler problem att höra dig.

Mikrofonen fungerar inte beror på ett program- eller hårdvaruproblem. Om problemet är hårdvara behöver du en specialist för att kolla in din enhet. Men programvaruproblem som du kan hantera med några lösningar som vi tillhandahåller nedan.

Sök efter eventuella felaktiga appar från tredje part

Det är möjligt att problem med Samsung Note 10, Note 9 och Note 8 orsakas av en tredjepartsapp. Om du nyligen har uppdaterat en app eller laddat ner en ny är det en bra idé att köra ett test för att se till att inga appar orsakar mikrofonproblemet. Detta kan göras genom att sätta din telefon i felsäkert läge och köra i normalt fungerande läge genom att ta bort appar från tredje part som orsakar problemet.

 

För att starta i felsäkert läge på Not 10, Note 9 och Note 8:

  Stäng av din Samsung Note 8, Note 9 eller Note 10;
  Håll ned strömbrytaren efter att telefonen har stängts av i 30 sekunder.
  Släpp knappen när du ser Samsung-loggen på skärmen;
  Håll nu ned volymen;
  Släpp knappen när telefonen startar om;
  Nu visas texten Felsäkert läge på skärmen.
  Släpp volymknappen och börja testa din mikrofon.

 

 

Ge telefonen en paus

Ibland kan överanvändningen av din smartphone vara anledningen till att mikrofonen inte fungerar på Not 10, Not 9 och Not 8. Det rekommenderas att du stänger av telefonen och tar bort SIM-kortet och låter telefonen sitta i några minuter. Sätt sedan tillbaka SIM-kortet och starta om telefonen och se om problemet har åtgärdats.

 

Kontrollera eventuella tillbehörsproblem

Det är vanligt att mikrofonproblem på Samsung Note 8, Note 9 och Note 10 kan orsakas på grund av en Bluetooth-enhet ansluten till din telefon. Detta gör att högtalartelefonen blir trassig eftersom smarttelefonen får flera olika riktningar för var man ska rikta ljudet. Sättet att du kan testa detta genom att koppla bort alla Bluetooth-enheter som är anslutna till din Note 8, Note 9 eller Note 10 och testa mikrofonen. Om telefonen fortfarande har mikrofonproblem, läs följande förslag nedan.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *