Hoe te herstellen macht en volume knoppen niet werken op Melkweg S8 en Melkweg S9

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung, Samsung Galaxy S8 en Galaxy S9, zet het grote jaar voort dat ze eerder hadden. De telefoonfabrikant heeft de kwaliteit en het ontwerp veranderd, zoals een langere levensduur van de batterij, een betere camera, uitbreidbare opslag en een betere processor.
Er kunnen echter wat problemen zijn met uw Samsung Galaxy S8 of Galaxy S9 net als met elke andere smartphone. Sommige problemen zijn dat uw volumeknoppen en aan/uit-knoppen niet goed werken. Het kan een probleem zijn met de hardware, maar ook met de software. U kunt hieronder enkele stappen proberen om uw probleem op te lossen. Bekijk de stappen om de volumeknoppen en aan/uit-knoppen op Samsung Galaxy S8 of Galaxy S9 te repareren als ze niet meer werken.

Oplossingen voor de Samsung Galaxy S8/S9 volume- en aan/uit-knoppen werken niet goed
De beste methode die u kunt gebruiken is om de knop Volume en Power tegelijkertijd een paar seconden ingedrukt te houden, zodat de Galaxy S8/S9 opnieuw kan worden opgestart. De problemen voor uw apparaat zouden er niet meer moeten zijn als het apparaat weer wordt ingeschakeld.

Optie 1
Deze optie is waarschijnlijk de eenvoudigste. Er zijn veel meldingen van mensen die zeggen dat de oorzaak van het probleem in de Auto-modus ligt. Probeer de Automodus uit te schakelen om het probleem op te lossen vanuit de instelling en kijk of dit uw probleem oplost.

Optie 2
Zoals we al eerder in de gids hebben gezegd, is de reden waarom je problemen hebt met de volumeknop en de aan/uit-knop die niet werken, omdat er een softwareprobleem zou kunnen zijn voor de Samsung Galaxy S8/Galaxy S9. U dient te controleren of de software op de Samsung Galaxy daadwerkelijk geüpdatet is. Om dit te controleren dient u naar Instellingen te gaan en vervolgens naar Over apparaat en vervolgens naar Software-updates.

Optie 3
Er zijn enkele meldingen dat apps de problemen veroorzaken. Als u zich kunt herinneren of uw probleem is begonnen zodra u de app hebt geïnstalleerd. Als dit het geval is, moet u misschien uw app verwijderen die de oorzaak is van het probleem. U kunt ook proberen het apparaat op te starten in de veilige modus, aangezien alle apps van derden in de veilige modus worden uitgeschakeld. Als de telefoon daarna werkt, is de app de oorzaak van het probleem. U kunt ook proberen de apps individueel te verwijderen totdat uw problemen zijn opgelost. U kunt ook proberen een fabrieksreset uit te voeren.

Kijk hieronder om de Samsung Galaxy S8/ Galaxy S9 in de veilige modus op te starten:
1. Zorg ervoor dat u uw telefoon uitschakelt.
2. 2. Klik en houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat u het logo van Samsung ziet verschijnen.
3. 3. U kunt op de knop voor Volume omlaag klikken en deze vasthouden zodra u de knop voor Power heeft losgelaten.
4. 4. Het herstarten van uw telefoon zal gebeuren totdat u de knop ingedrukt houdt.
5. 5. U ziet linksonder in uw scherm dat er een veilige modus wordt weergegeven.
6. 6. Klik op de aan/uit-knop en klik op Opnieuw starten om de veilige modus te verlaten.

Optie 4
Als de bovenstaande stappen niet werken, kunt u proberen het probleem op te lossen met behulp van de fabrieksreset. Zorg ervoor dat u een back-up hebt gemaakt van al uw bestanden die u wilt bewaren, want zodra u een fabrieksreset uitvoert, wordt alles wat zich op het apparaat bevindt, zoals apps, contactpersonen en uw persoonlijke gegevens, gewist. Dit kan veel problemen van mensen oplossen. U kunt een fabrieksreset uitvoeren op de Samsung Galaxy S8/Galaxy S9 door hieronder een kijkje te nemen:
1. 2. Navigeer naar de instellingen
2. 2. Klik op “Back-up en reset”.
3. 3. Klik op de reset van de fabrieksgegevens.

Zodra u de bovenstaande stappen gebruikt, moeten uw knoppen goed beginnen te werken. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u proberen om met uw winkel te praten waar u uw telefoon vandaan haalt en hen vragen om hem te vervangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *