Geen service op Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ Plus – Vast

Het is gebruikelijk om de No Service fout op uw Samsung Galaxy S8 en S8+ Plus smartphone te ervaren. Dit probleem is vergelijkbaar met het hebben van een ongeregistreerd netwerk op uw Samsung Galaxy S8 of S8+ Plus. Ik raad u aan het bericht te lezen over hoe u het IMEI nummer kunt herstellen en geen signaalfout kunt verhelpen, voordat u verder gaat met dit artikel, aangezien dit artikel specifiek “No Service” problemen op een Samsung Galaxy S8 en S8+ Plus oplost.

Problemen die Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ Plus No Service Error veroorzaken
Het radiosignaal dat wordt uitgeschakeld is de belangrijkste reden waarom de Galaxy S8 en S8+ Plus-smartphone geen servicefout ervaren. Problemen met de Wi-Fi of GPS kunnen ertoe leiden dat het radiosignaal automatisch wordt uitgeschakeld.

Fixeren van Samsung Galaxy, geen servicefout
Als u de No Service Error op uw Samsung Galaxy S8 wilt verhelpen, hoeft u alleen maar de onderstaande stappen te volgen.
1. 1. Ga naar uw telefoontoetsenbord en voer de volgende servicecode in *#*#4636#**) OPMERKING: U hoeft niet op de verzendknop te drukken omdat deze automatisch in de servicemodus verschijnt.
2. 2. Ga naar de servicemodus
3. 3. Klik op de apparaatinformatie of de telefooninformatie
4. 4. Kies Run Ping Test
5. 5. Selecteer nu Radio Uitschakelen waarna uw Galaxy-smartphone opnieuw wordt opgestart.
6. 6. Klik op Herstarten

Vaststelling van het IMEI-nummer
Een geannuleerd IMEI-nummer of een onbekend IMEI-nummer kan ervoor zorgen dat de Galaxy S8 of de S8+ Plus-smartphone de No Service-fout weergeeft. Lees het volgende artikel om te leren hoe u het IMEI-nummer op uw Samsung Galaxy S8 en de S8+ Plus kunt controleren; Galaxy Null IMEI # en Fix Not Registered on Network herstellen.

De SIM-kaart wijzigen
Soms kan een defecte SIM-kaart de oorzaak zijn van de No Service fout op uw smartphone. Om dit probleem te verhelpen, kunt u proberen de SIM-kaart op de juiste manier opnieuw te plaatsen. U kunt ook proberen de SIM-kaart te vervangen door een nieuwe. Als u dit correct doet, zou deze oplossing het probleem waarmee u op uw Galaxy S8 en S8+ Plus-smartphone wordt geconfronteerd, adequaat moeten verhelpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *