OnePlus 5/OnePlus 6/OnePlus 6T Problemen met aanraakscherm (opgelost)

Voor degenen die eigenaar zijn van de OnePlus telefoon, wilt u misschien weten hoe u enkele OnePlus 5, OnePlus 6 en OnePlus 6T problemen met het aanraakscherm kunt oplossen. Verschillende mensen hebben melding gemaakt van problemen met het aanraakscherm op OnePlus 5, OnePlus 6 en OnePlus 6T.
Anderen hebben gezegd dat delen van het scherm niet goed werken en dat ze apps moeten verplaatsen naar verschillende delen van het scherm en andere bedieningselementen moeten gebruiken om de telefoon goed te laten werken zonder problemen.
Kan het zijn dat het scherm niet reageert of dat het scherm helemaal niet werkt, dan leggen we hieronder uit hoe u deze problemen kunt oplossen.

Redenen voor het niet werken van het OnePlus 5, OnePlus 6 en OnePlus 6T touchscreen:
– Af en toe wordt er tijdens het verzendproces met de telefoon rondgegooid waardoor er problemen ontstaan met het aanraakscherm. Door de overmatige hobbels is de werking van de telefoon niet perfect zoals deze net uit de doos kwam.
– Andere keren werkt het aanraakscherm niet op OnePlus 5, OnePlus 6 en OnePlus 6T omdat er een softwarefoutje optreedt. OnePlus brengt vaak software updates uit om dit soort problemen op te lossen. Sommigen doen er langer over om te releasen dan anderen.

Manieren om OnePlus 5, OnePlus 6 en OnePlus 6T aanraakscherm te repareren werken niet
Volledige fabrieksreset
De beste manier om One Plus 5, OnePlus 6 en OnePlus 6T in de fabriek te resetten is door naar het Notificatiecentrum te gaan en Instellingen te openen. Zodra u hier bent, tikt u op Backup en reset die u kunt vinden onder User en Backup. Tik vervolgens op Fabrieksgegevens resetten.
Het is belangrijk om te weten dat u een geavanceerde back-up moet maken om te voorkomen dat er informatie verloren gaat tijdens het resetten. U kunt ook deze meer gedetailleerde handleiding lezen over hoe u OnePlus in de fabriek kunt resetten.

Telefooncache wissen
Als bovenstaande methode niet werkt, kunt u proberen het probleem met het aanraakscherm op te lossen door One Plus 5, One Plus 6 en One Plus 6T cache te wissen. Volg de onderstaande stappen om te leren hoe u de cache van OnePlus 5, OnePlus 6 en OnePlus 6T kunt wissen. U kunt ook deze meer gedetailleerde handleiding lezen over het wissen van cache op OnePlus.
1. 1. Schakel uw OnePlus uit
2. 2. Houd tegelijkertijd de knoppen Volume, Power en Home ingedrukt.
3. 4. Wacht tot de telefoon trilt en het Android-logo
4. 4. Laat de aan/uit-knop los terwijl u de anderen nog één keer vasthoudt.
5. 5. Bladeren om de Wipe Cache Partition te markeren
6. 6. Gebruik de aan/uit-knop om het te selecteren
7. Ga dan naar Ja en druk op de aan/uit-knop om deze te selecteren.
8. 8. Ga nu naar Reboot System Now en druk op de aan/uit-knop om deze te selecteren.
9. De OnePlus 5 zal herstarten en de cache van het systeem zal worden gewist.

Voltooi een harde reset
U kunt ook een harde reset uitvoeren van de OnePlus 5, OnePlus 6 en OnePlus 6T. U moet weten dat een harde reset alle apps, instellingen en gegevens van uw telefoon zou wissen. Als u zich hier niet prettig bij voelt, kunt u een back-up maken van uw OnePlus 5, OnePlus 6 of OnePlus 6T. De manier om een back-up te maken van de OnePlus 5 is door naar Instellingen te gaan en op Back-up & Reset te tikken. U kunt ook deze meer gedetailleerde handleiding lezen over hoe u OnePlus hard kunt resetten.
1. 1. Schakel uw OnePlus uit
2. 2. Houd tegelijkertijd de knoppen Volume, Power en Home ingedrukt.
3. 4. Wacht tot de telefoon trilt en het Android-logo
4. 4. Laat de aan/uit-knop los terwijl u de anderen nog één keer vasthoudt.
5. 5. Blader door het menu Herstelmodus om “wis gegevens / fabrieksreset” te markeren.
6. 6. Gebruik de aan/uit-knop om het te selecteren
7. 7. Selecteer nu “Ja – verwijder alle gebruikersgegevens”.
8. 8. Selecteer vervolgens de optie “nu herstarten”.

9. Verwijder de SIM-kaart
U kunt ook proberen de SIM-kaart te verwijderen om te zien of dat uw probleem oplost. Je moet eerst je smartphone uitzetten. Haal dan je simkaart eruit en leg hem er weer in. Zet nu uw OnePlus 5, OnePlus 6 of OnePlus 6T aan om te controleren of het probleem is opgelost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *